Bestill time

Usynlig tannregulering

Pris
fra 15 900,-
Tid
fra 30 minutter

Denne behandlingen krever konsultasjon før oppstart. Har du gjennomført dette hos en annen tannlege hjelper vi deg. Ta kontakt med oss.

Se ledige timer
Kommentar til bestilling:
Rabattkode:
Bestill time
Du blir videresendt til journalsystemet vårt for bekreftelse når du bestiller. Innlogging med BankId.

Slik fungerer usynlig tannregulering

Gratis konsultasjon
En av våre tannleger foretar en grundig vurdering og 3D-scan av tennene dine. Konsultasjonen tar en halvtime og er uforpliktende og gratis.
3D-modell og behandlingsplan
I etterkant av konsultasjonen får du et forslag til behandlingsplan og en 3D-modell som viser forventet resultat. I tillegg får du ett pristilbud.
Behandling og oppfølging
Du følger behandlingsplan og tannlegens instrukser. Underveis blir du fulgt opp med jevnlige kontrolltimer på klinikken.
Sluttkontroll og bleking
Når behandlingen er ferdig får du en skinne som sørger for at resultatet blir stabilt. Du får et sett med blekeskinner samt en time til etterkontroll seks måneder senere.

Tiden hvor tannregulering med togskinner var eneste alternativ er nå over. Rette tenner og funksjonelt bitt kan nå oppnås i alle aldre ved hjelp av usynlig tannregulering, og er et godt alternativ til tradisjonell tannregulering. Skinnene er mer sosialt akseptert og mer skånsomme mot tennene. Behandlingstiden kan i mange tilfeller også bli kortere og man kan få et nytt smil på bare noen få måneder.

Hvordan går jeg frem?

Du bestiller en uforpliktende og gratis konsultasjon hos Mint. Vårt tannhelsepersonell hører på dine ønsker og behov. Dine tenner blir deretter undersøkt og andre behandlingsbehov utelukkes (hull i tenner og tannkjøttsproblem bør være nullstilt før behandlingen kan påbegynnes). Det gjennomføres fotostatus og røntgenopptak som en del av undersøkelsen. Til slutt 3D skannes dine tenner og sendes til autorisert produsent (Invisalign, Dentiline eller LineUp) som kombinerer bruk av erfaring og AI-teknologi for oppsett av en behandlingsplan.

En uke senere mottar du en visuell behandlingsplan i 3D, hvor du ser hvordan ditt smil kan bli. I tillegg vil du også få en detaljert kostnadsplan som viser hva behandlingen vil koste i sin helhet. Mint har nedbetalingsplan i samarbeid med Svea. Les mer om det her!

Etter gjennomgått behandlingsplanen og godkjenning, bestilles skinnene og behandlingen kan starte noen uker senere.

Hvordan foregår behandlingen?

  • Ved første besøk, og/eller underveis i behandlingsløpet, kan det hende vi må lime på små knotter, som sørger for at skinnene får skikkelig feste, og som bidrar til å flytte på tennene mer effektivt. Disse punktene er gjennomsiktige og fjernes etter endt behandling. Når i behandlingsløpet punktene festes er individuelt.
  • I tillegg kan det hende at mellomrommene mellom dine tenner må strippes/slipes (0,1 -0,5 mm) for å oppnå forflytting av tennene. Det er spesielt nødvendig dersom trangstilling av tenner skal rettes opp. Slipingen er skånsom og minimal.
  • Deretter utleveres det de 4 første skinnene, før det avtales en check-up ca. 4 uker senere.
  • I begynnelsen og i starten av hver ny skinne kan de føles litt trange og presse litt. Dette er forbigående og noe man blir vant til etter kort tid.
  • Hver skinne skal brukes minimum 20-22 timer i døgnet. Skinnene bør tas ut ved spising, drikking og tannpuss.
  • Hver 4-6 uker kommer på til kontroll til tannlegen og får utlevert nytt sett med skinner for videre behandling.

Hvor lenge foregår behandlingen?

Behandlingstid avhenger av hvor stort behandlingsbehovet er og hvor flink man er til å bruke skinnene. Behandlingstiden kan variere mellom 3-12 måneder, men vi ser at gjennomsnittlig behandlingstid oftest er 6 måneder.

Hva skjer etter behandlingen?

Etter behandling er det lurt å opprettholde den nye tannstillingen ved hjelp av en stabiliseringsskinne. Tennene skannes på nytt og man får utlevert stabiliseringsskinner for begge kjever. I begynnelsen brukes skinnen 20-22 timer daglig. Etterhvert kan bruken trappes ned til kun bruk om natten. I tillegg anbefales det å få festet på en liten metalstreng/retainer på baksiden av tennene i overkjeven og underkjevens fortenner. Dette for å hindre at tennene skal vandre tilbake.

Hva koster usynlig tannregulering?

Prisen avhenger av behandlingens kompleksitet. Vi tilbyr ulike typer systemer som, Invisalign, Dentiline og LineUp. Hva vi bruker er avhengig av behandlingsbehovet. Mint har prisgrupper etter hvor stor behandlingsbehovet er:

Mini behandling – inntil 7 skinner fast pris14 900,- (1400 kr/mnd)*
Kort behandling – inntil 10 skinner fast pris24 900,- (2300 kr/mnd)*
Medium behandling – inntil 22 skinner fast pris34 900,- (3200 kr/mnd)*
Lang behandling – inntil 30 skinner fast pris44 900,- (4100 kr/mnd)*
Avansert behandling – fra 30 skinnepar fast pris49 900,- (4500 kr/mnd)*
* 12 mnd. nedbetaling SVEA.

Mint spanderer en runde med tannsjekk, rens og valgfri tannbleking etter endt behandling.

Retainer/Stabiliseringsskinne – Fast pris 5 000 ,-

Mint er opptatt av at det skal være kostnadsmessig forutsigbart å være kunde hos oss. Det vil derfor ikke dukke opp noen kostnadsoverraskelser i form av hygienetillegg eller lignende.

Prisen du ser – er prisen du betaler!