Bestill time

Tanntrekking

Pris
fra 1299,-
Tid
90 minutter

Denne behandlingen krever konsultasjon før oppstart. Har du gjennomført dette hos en annen tannlege hjelper vi deg. Ta kontakt med oss.

Se ledige timer
Kommentar til bestilling:
Rabattkode:
Bestill time
Du blir videresendt til journalsystemet vårt for bekreftelse når du bestiller. Innlogging med BankId.

Hvorfor må tannen fjernes?

Tanntrekking må til dersom tannen er så skadet at den ikke kan beholdes ved hjelp av andre behandlinger som for eksempel tannfylling eller rotfylling. Andre ganger må tannen trekkes for å unngå infeksjon eller rett og slett som et ledd i en kjeveortopedisk behandling (tannregulering).

Behandlingen er vanligvis smertefri og gjennomføres med lokalbedøvelse. Dersom du har stor frykt for å gjennomføre behandlingen kan den utføres i sedasjon (beroligende medikamenter) eller i sjeldne tilfeller i narkose. La oss gjerne få vite i forkant dine følelser angående tanntrekking så kan vi tilrettelegge for at opplevelsen blir så behagelig som mulig.

Hva tilbys?

 • Nødvendig røntgenopptak.
 • Nødvendig bedøvelse.
 • Etterkontroll der det er nødvendig.
 • Fjerning av sting/suturer der det er nødvendig.
 • Hygieneartikler/oppdekking.
 • Muntlig og skriftlig informasjon om ettervirkning.

Forhåndsregler før og etter tanntrekking

Det er visse forhåndsregler før og etter en tanntrekking:

 • Ta gjerne 500 mg paracet 30 minutter før du kommer og spis godt.
 • Gjør unna toalettbesøk før timen.
 • Etter tannen er fjernet er det svært viktig at du ikke spiser, drikker eller røyker på 2-3 timer. Spesielt røyking vil forsinke sårtilhelingen og kan forårsake betennelse i såret.
 • Når tannen er fjernet er det vanlig med hevelse i området, og noen kan oppleve smerter og litt blødning i området der tannen er fjernet. Du får utdelt bittkompress og smertestillende tabletter hos oss for å stoppe eventuell blødning. Dersom du går tom for bittkompress kan man bite på en tampong (fra Libresse eller lignende).
 • Vær forsiktig med fysisk aktivitet det første døgnet.
 • Du vil motta skriftlig informasjon om forhåndsregler etter din tanntrekking. Ta gjerne kontakt om noe er uklart.

Når må tannen fjernes ved hjelp av kirurgi?

I noen tilfeller sitter tannen så dypt i kjevebenet at den ikke klarer å trekkes på vanlig måte. Det er oftest vanlig ved visdomstenner spesielt i underkjeven, og noen ganger i overkjeven. Er dette tilfellet bør tannen fjernes kirurgisk. Ligger tannen svært komplisert til vil tannlegen henvise deg til en oral kirurg med mer kompetanse og spesialisert utstyr.

Visdomstenner

Fjerning av visdomstenner anbefales kun dersom du opplever vedvarende plager fra tannen eller hvis tannen skaper problemer for de andre tennene i området.

Visdomstenner er de siste tennene i det permanente tannsettet. Disse tennene er blant de mest uforutsigbare vi har. De vokser frem sent, helt eller delvis, som regel når vi er i 18-22 års alderen, men kan også ligge i dvale og komme frem senere i 20 årene og gi problemer.

Det er fire av dem, en bakerst i hver kjevehalvdel. Visdomstennene har ikke dårligere kvalitet enn de andre tennene, men på grunn av plasseringen er det vanskeligere å utføre god nok renhold.

Ved frembrudd av visdomstenner er det vanlig at det føles sårt eller ømt. Dette betyr ikke nødvendigvis at du behøver å fjerne tannen. Ubehaget er ofte forbigående og vil avta når tannen vokser ut. Dersom sårheten ikke avtar bør du oppsøke tannlege.

Et vanlig problem med visdomstenner er at det ofte er for liten plass i kjeven til at de kan bryte helt frem, og dermed kan tannen bli stående halvveis fremme eller bryter frem horisontalt sammenlignet med de øvrige tennene. Vi kaller dette for retinerte visdomstenner.

Er visdomstannen retinert, har den ikke åpning mot munnhulen, og den vil da være beskyttet mot bakteriene i munnen. Er den derimot delvis frembrutt, vil noe av tannkronen ha brutt frem og bakteriene får tilgang til hulrommet som omgir kronen. Delvis frembrutte visdomstenner kan gi følgende symptomer;

 • Ubehagelig smak i munnen og dårlig ånde.
 • Vanskelig for å gape høyt.
 • Feber.
 • Hovne lymfekjertler eller vondt for å svelge.
 • Sårt, rødt og hovent tannkjøtt rundt tannen.

Ulike prisgrupper for tanntrekking

Vi inndeler tanntrekking i 3 ulike grupper etter vanskelighetsgrad. Prisen fastsettes deretter. Tannlegen vil på forhånd kunne informere deg om hvilken gruppe du faller inn under dersom en tann må trekkes.

Ukomplisert tanntrekking1299,-
Komplisert tanntrekking1999,-
Kirurgisk fjerning av tann, rot eller visdomstann2499,- (inkl. refusjon fra Helfo)

Helfo

All tannhelsepersonell er pliktig til å undersøke og informere pasienter om de har rettigheter i Helfo. Dersom tannen må fjernes kirurgisk kan det utløse refusjon fra Helfo. Det vil si at din totalregning blir mindre. Du slipper å søke selv. Vi ordner det for deg og vil gjøre deg oppmerksom på hva som er refusjon og hva som er egenandel.

Mint er opptatt av å tilby kvalitetsikker tannbehandling til en fast og fornuftig pris. Det vil derfor ikke komme noen ekstra overraskelser i form av hygienetillegg eller lignende.

Prisen du ser – er prisen du betaler!

Det gis muntlig og skriftlig informasjon dersom videre nødvendig tannbehandling overstiger en kostnad på 5000 kr.