Bestill time

Tannkrone/Tannbro

Pris
3990,-
Tid
60 minutter

Denne behandlingen krever konsultasjon før oppstart. Har du gjennomført dette hos en annen tannlege hjelper vi deg. Ta kontakt med oss.

Se ledige timer
Kommentar til bestilling:
Rabattkode:
Bestill time
Du blir videresendt til journalsystemet vårt for bekreftelse når du bestiller. Innlogging med BankId.

Restaurering av ødelagte tenner

Hvis du har en eller flere ødelagte tenner kan de repareres med tannkroner. Eventuelt dersom du mangler flere tenner kan de erstattes med en tannbro. En tannkrone er en måte å reparere og beskytte den gjenværende delen av en tann som er slitt eller ødelagt, eller en måte å erstatte manglende tenner på. Man kan også lage en bro hvis det involverer flere tenner, eller hvis man mangler en tann.

Tannkronen er en kunstig tillaget tann, som tilpasses deg og dine tenner både i form og farge, og dermed ser ut som en vanlig tann. Tannkronen festes som en slags «hatt» utenpå slitte eller ødelagte tenner, eller erstatter gamle og slitte tannkroner man har fra før. Eventuelt kan tannkronen festes til et implantat, dersom du mangler en hel tann.

Hva tilbys?

En tannkrone er som regel laget av keramisk estetisk materiale som gir naturlig form og farge. Hos Mint er følgende inkludert i tannkrone/broledd behandling:

 • Kliniske fotos
 • Nødvendige røntgenbilder
 • Bedøvelse
 • Avtrykk av tenner (digitalt eller manuelt), som sendes til tannteknikker
 • Nedsliping av tenner
 • Midlertidig tannkroner/broledd
 • Påsetting, tilpassing og polering av tannkrone/bro.

Hvordan setter man inn en tannkrone?

Å lage kroner eller broer gjøres vanligvis over to besøk hos tannlegen:

 • Tar kliniske fotos og røntgebilder.
 • Blir enig om farge og materiale på tannkronen.
 • Lokalbedøvelse, dersom det er nødvendig.
 • Tannlegen fjerner gamle fyllinger og ødelagt tannsubstans me lett sliping, før tannen formes så den kan gi feste for tannkronen.
 • Dersom bare roten står igjen, kan det være aktuelt med en stift som forankres i roten. Dette vil man bli informert om i forkant og kan være en ekstra utgift.
 • Det gjøres en digital skanning eller det tas avstøpninger av den preparerte tannen, nabotennene og motstående kjeve for å sikre perfekt passform av kronen.
 • Det lages og festes en midlertidig tannkrone som man går med frem til den permanente tannkronen eller tannbroen fra tekniker er klar.
 • På andre besøk kontrollerer at begge parter er fornøyde, samt at farge, form og at den passer i bitt før man sementerer konstruksjonen på.
 • Ved større broer kan det være hensikstmessig at man limer broen på midlertidig slik at man kan venne seg til forandringen og endre på noe dersom man ønsker.

I de fleste tilfeller tar vi i bruk digital skanner som tar bilde av tennene dine og skanner tann for tann. Man slipper derfor det manuelle avtrykket. Mange opplever skanner som mer behagelig.

Er det smerter etter innsetting av tannkrone?

Behandlingen for å få tannkroner gjøres under lokalbedøvelse. Etter at bedøvelsen går ut er det normalt at du kjenner ubehag i de preparerte tennene noen dager. Det kan være at du kjenner lett dunking, ising eller ømhet i tannkjøttet. Dette kan du redusere ved å bruke fluorskylling, reseptfrie smertestillende eller inflammasjonshemmende midler.

Nervene vil danne et nytt beskyttende lag som gjør at overfølsomheten forsvinner helt i løpet av 2-4 uker.

Hva lages en tannkrone/tannbro av?

En tannkrone kan lages av flere ulike materiale. Hvilke materialer man ender opp med kommer an på hvilken tann tannkronen skal erstatte og dens krefter den blir utsatt for i tannsettet. I dag er det fleste tannkronene av helkeram/porselen, men man kan også få laget tannkroner hvor kjernen er av edle eller halvedle metaller kledd med keram/porselen utenpå. Din tannlege vil i samråde med deg komme frem til hvilken løsning som passer deg og ditt tannsett best.

Hva koster en tannkrone?

Mint har fastpris på behandlingen. Prisen på selve tannkronen/tannbroen er fastsatt av tannteknikker og kommer i tillegg til fastprisen. Denne prisen varierer i hvilket materiale man bruker og hvor fort man ønsker tannkronen/tannbroen ferdigstilt. Vårt tannhelsepersonell vil gjøre vårt ytterste for at du får den beste prisen hos vår samarbeidende tannteknikker.

Mint er opptatt av å tilby kvalitetsikker tannbehandling til en fast og fornuftig pris. Det vil derfor ikke komme noen ekstra overraskelser i form av hygienetillegg eller lignende.

Det kan også være at du har rettigheter i Helfo, som gir deg refusjoner. Vi i Mint vil alltid påse at dine rettigheter er ivaretatt og gi deg informasjon dersom du faller inn under ordningen. Du kan lese mer om Helfo her.

Prisen du ser – er prisen du betaler!

Du vil alltid motta en skriftlig behandling- og kostnadsplan i forkant av all behandling som overgår 5000 kr.